Nieuws

Nieuws


IC PADEL OPEN 200 TC 'T SPUI

Clockaerts Ben, De Clerck Tom, De Coninck Pieter, Kevelaerts Wim, Van Hemel Tom, Van Hemeledonck Geert, Everaert Thomas, Gullentops Tom, Van Oosterwijck Kris, Verwaest Jef

Na verschillende decennia interclub tennis gespeeld te hebben werd er gekozen om het geweer van schouder te veranderen en onze kans eens te wagen in de interclub padel. De kern van de ploeg bestond uit een 5-tal spelers die de laatste 10 jaar de kleuren van TC 't Spui al succesvol verdedigd hadden op het tennisveld, aangevuld met een aantal andere Spui-leden die de padel-microbe te pakken hadden.

De ambitie lag initieel niet zo hoog aangezien er in de padel interclub voorlopig slechts 7 reeksen bestaan, daar waar er bij tennis interclub meer dan 50 verschillende reeksen zijn voor ongeveer evenveel deelnemende spelers en ploegen. De winstkansen lagen dus beduidend lager toen we half april 2023 van start gingen met 710 andere ploegen. Dat we uiteindelijk 13 wedstrijden op rij wisten te winnen en ons zo tot beste ploeg van Vlaanderen konden kronen overtrof al onze stoutste verwachtingen.

De sterkte in onze ploeg is ongetwijfeld de homogeniteit. Daar waar veel ploegen teren op 1 of 2 spelers die er bovenuit steken hebben wij een groep van 6-8 spelers die allen hetzelfde klassement hebben en sportief aan elkaar gewaagd zijn. Dit heeft als voordeel dat al onze dubbel combinaties even sterk zijn.

En uiteraard is de teamspirit ontzettend belangrijk om zo'n titel binnen te kunnen halen. Spelers die terugkomen van een weekend aan zee, familiale verplichtingen die even moeten wijken, samen trainen en supporteren voor elkaar. Uiteraard kan je naarmate je dichter bij zo'n titel komt ook steeds op meer supporters rekenen wat de ganse club een boost geeft. Vooral de Vlaamse finales georganiseerd op TC Oase in Kessel was top, we hebben de verplaatsing zelfs met de fiets gemaakt. Op 1 weekend spelen al de reeksen (5 dames en 7 heren) hun eindronde. Dat betekent wel dat je op zaterdag ¼ en 1/2 finale en op zondag de finale speelt. Dat zijn 18 wedstrijden (9 rotaties van 2 wedstrijden) bij temperaturen ver boven de 30 graden, geen sinecure. Eén speler uit ons team - Kris Van Oosterwijck - heeft dat weekend al de rotaties (9 wedstrijden) gespeeld.

Stevig vieren zat er die zondag dus niet meer in ...


JOHAN DE KONINCK TC 'T SPUI

Johan was in 2009 medeoprichter van Tennisclub TC 't Spui. Voorheen was hij reeds een 30-tal jaar voorzitter van TC Lierse. TC 't Spui is gezamenlijk opgericht door Lierse en Lyra. De club kreeg dan ook de welluidende benaming "Tennisclub TC 't Spui, Lierse en Lyra samen".

Ondertussen zijn we 15 jaar verder. De club is onder leiding van Johan uitgegroeid tot een vaste waarde in de regionale tennis- en padelwereld. Een echte laagdrempelige lokale sportvereniging waarin meer dan 600 leden van alle leeftijden samenkomen om elkaar te ontmoeten en om hun passie voor tennis en padel te delen. Ondertussen heeft de club ook een padelaanbod met vandaag een interclub-ploeg die hier als Vlaams kampioen wordt gevierd.

Johan is onlangs gestart aan zijn laatste jaar aIs voorzitter van het bestuur van de club. De 600 leden van de club danken Johan voor zijn fantastische inzet als gedreven voorzitter van de club! Vanaf volgend jaar zal hij meer tijd kunnen besteden aan zijn andere grote passie: het golfen; maar we zijn zeker dat hij nog heel dikwijls langs zal komen. Zeker ook om te supporteren voor zijn kleinzoon Arthur.Tekst hier invullen...